Top

Embird, de borduursoftware

Wat is Embird?
 
Embird is een software waarmee men, in verbinding met de juiste plug-ins, zelf tekeningen, foto's e.d. kan bewerken (digitaliseren wordt dit genoemd) tot een borduurpatroon voor de machine.
 
Embird zelf is het basisprogramma wat men nodig heeft om de plug-ins allemaal te gebruiken.
Met Embird zelf kan men b.v. borduurdesigns kleiner en groter maken met de juiste steken-aanpassing, men kan het design draaien, men kan eenvoudig motieven samenvoegen tot 1 design, men kan de kleuren aanpassen enz.enz.
 
Er zijn verschillende plug-ins te verkrijgen waarmee men Embird dus kan uitbreiden tot een volledig borduursoftware-pakket,.
 
Zo heb je:
Digitizing Studio, dit is het digitaliseer programma.
Gewoon van punt naar punt klikken, met de verschillende soorten gereedschappen, om de vormen over te tekenen en dubbel-klikken om de lijnen af te maken. Zelfs als men geen vaste hand van tekenen heeft, worden de lijnen toch mooi vloeiend, of recht, overal met dezelfde dikte. Lijnen kunnen eenvoudig bewerkt worden door de punten te verschuiven, te wissen of door extra punten bij te maken, men kan op deze wijze de tekening 1 op 1 overtrekken, weer bewerken en voorzien van verschillende steken en vulsteken, motiefsteken enz.enz.
Opslaan en vervolgens omzetten naar een borduurdesign ;o)
 
Font Engine
met deze plug-in ontwerpt en digitaliseert men zelf letters en kan deze bv. in verschillende richtingen laten lopen, horizontaal, verticaal, schuin, op de kop, in een (halve) cirkel enz.enz.
 
Sfumato Stitch
met deze plug-in kan men eenvoudig zelf een foto digitaliseren en deze geheel aanpassen aan eigen wensen.
 
Kruissteek:
Hiermee maakt men borduurdesigns in kruis-steek.
Men kan zelf kruissteken ontwerpen of de plug-in "zelf haar werk laten doen" ;o)
 
Iconizer:
hiermee veranderen de borduuricoontjes in plaatjes, zodat men direct kan zien welk soort motieven er in een mapje staan, super handig en heel leuk om te zien ;o))
 
********
 
Men kan een testversie van Embird downloaden, zodat men dit programma 30 dagen (of 100 x het programma starten) kan uitproberen.

Bekijk hier de software van Embird en de daarbij "behorende" plug-ins.
 
Voor meer informaties kan men mij natuurlijk graag mailen ;o))